WARMTEPOMP = DUURZAAM TECHNIEK

In plaats van een combiketel wordt tegenwoordig ook vaak gekozen voor een warmtepomp. Een warmtepomp is een systeem dat net als een CV installatie het huis kan voorzien van verwarming en warm tapwater. Het verschil met een combiketel is dat de warmtepomp warmte uit grondwater of de buitenlucht haalt. Ook kan de warmtepomp aangesloten worden op een zonnepaneleninstallatie. Deze warmtebronnen zijn onbeperkt en kosteloos beschikbaar.

Onafhankelijk van gas

De voordelen van een warmtepomp liggen voor de hand. Vergeleken met andere verwarmingssystemen verdienen de aanschafkosten van een warmtepomp voor nieuwbouw of renovaties zich relatief snel terug.

  • Aanzienlijk lagere verbruiks- en bedrijfskosten, tot 50% minder energiekosten
  • Nauwelijks onderhoudskosten.

Waarom een warmtepomp?

Met een rendement tot soms meer dan 500% (COP 5) is een warmtepomp een uitstekende warmte leverancier. Dit komt omdat een groot gedeelte van de benodigde afgegeven energie ‘gratis’ wordt gewonnen uit de omgeving; aarde, water of lucht. U koopt dus een klein gedeelte energie in om daarmee de ‘gratis’ energie om te zetten naar voor ons bruikbare energie.

Soorten warmtepompen

Warmtepompen bestaan in verschillende varianten. In de praktijk is het meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget.

Lucht-luchtwarmtepomp

  • Onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze als warme lucht de woning in.
  • Je hebt dus geen warmteafgiftesysteem nodig.
  • We onderscheiden mono- en multisplitsystemen. In het eerste geval is de buitenunit via koeltechnische leidingen gekoppeld aan één binnenunit. Bij een multisplit stuurt één buitenunit meerdere binnenunits aan.
  • In de zomer kan de werking omgeschakeld worden, zodat de warmtepomp werkt als airco. Let wel: dit heeft een nadelige impact op de EPB-berekening.
  • Het systeem (vooral monosplit) is eenvoudig te plaatsen en vergt weinig installatiekosten. Daarom is het ook interessant bij beperkte renovaties (eventueel als aanvulling op de bestaande cv-installatie).
  • Er zijn verschillende modellen beschikbaar, voor montage tegen de wand, in de vloer of aan het plafond.

Pro
+ Eenvoudige plaatsing in geval van monosplit
+ Geen warmteafgiftesysteem nodig
+ Mogelijkheid om te koelen
+ Snelle reactietijd
+ Lagere investering dan geothermisch systeem

Contra
– Lager rendement dan geothermische warmtepomp
– Geen passieve koeling mogelijk
– Geen waterverwarming

Lucht-waterwarmtepompen

  • Hierbij geeft het koelmiddel warmte af aan het verwarmingswater, dat vervolgens via een leidingencircuit door de woning stroomt.
  • Naast de buitenunit heb je dus ook een warmteafgiftesysteem nodig. Vloer- en/of wandverwarming zijn ideaal. Maar ventiloconvectoren of radiatoren op lage temperatuur kunnen ook.
  • Ook te gebruiken om te voorzien in sanitair warm water.
  • Interessant systeem om bij een uitgebreide renovatie over te schakelen op een duurzaam verwarmingssysteem. Als een geothermische warmtepomp om praktische of budgettaire redenen niet haalbaar is.

Pro
+ Goedkoper dan geothermische warmtepomp
+ Zeer comfortabel in combinatie met vloer- of wandverwarming
+ Ook voor waterverwarming

Contra
– Lager rendement dan geothermische warmtepomp
– Geen passieve koeling mogelijk
– Tragere reactietijd dan lucht-luchtwarmtepomp

Maatwerk

Wij leveren maatwerk, of het nu gaat om koeltechnieken, airconditioning, verwarming, warmtepompen of ventilatie.  Wat echt verschil maakt is een goede oplossing, dat aansluit op uw situatie, budget en wensen. Met All Seasons Airconditioning staat u niet alleen voor . Ook in geval van een storing of het onderhoud aan uw bestaande installatie bent u in goede handen. Op onze website geven wij u graag een eerste indruk van ons bedrijf. Wilt u meer weten of persoonlijk kennismaken? Wij maken graag een afspraak.

Service & Onderhoud

Wij stellen ook  maatwerk service- en onderhoudstrajecten op. Geen enkel gebouw, opdrachtgever of gebruiker is immers hetzelfde. In overleg met u bepalen we de dienstverlening. Kiest u voor onderhoud op contractbasis of op regie? Welke vorm en frequentie van onderhoud spreken we per installatie af? Vervolgens voeren wij de werkzaamheden in eigen beheer uit.
Kortom, u weet altijd waar u aan toe bent, zowel in technisch als in financieel opzicht.

Garantie

U krijgt standaard 3 jaar garantie op alle onderdelen als wij een nieuwe installatie plaatsen. Kiest u voor een servicecontract, dan krijgt u bij de door ons geleverde A-merk airconditioning installaties 5 jaar all-in garantie. Naast de jaarlijkse abonnementskosten heeft u dan dus nooit extra kosten als er zich onverhoopt toch een storing in het systeem voordoet.